Starta en bokcirkel

Medlemmar

Samla ihop ett gäng som gillar att läsa! För att det ska kunna bli en givande diskussion kring boken och alla ska få utrymme att prata är mellan fem och tio personer lagom. Ju fler medlemmar i bokcirkeln desto svårare brukar det bli att hitta datum som passar alla.

Läsning

Sätt inte ambitionsnivån för högt. Man måste inte läsa högtravande tegelstensromaner bara för att man har startat en bokcirkel. Och ha inte dåligt samvete för ej utlästa böcker. Om boken är oläsbar kan det bli en intressant diskussion i sig!
I Historiskans bokcirkel har vi som krav att böckerna måste vara skrivna av kvinnor, handla om historiska kvinnor eller ha annan anknytning till kvinnohistoria, men man kan också välja att fördjupa sig i ett specifikt författarskap, land eller tema – eller låta valet vara helt fritt. Roligast är det om majoriteten i gruppen inte har läst boken tidigare.

Träffarna

Att ses en gång i månaden eller var sjätte vecka brukar vara lagom, då har alla en rimlig chans att hinna läsa boken.
Ställ inte för stora krav på kringarrangemangen. Visst är det trevligt med god mat och dricka när man diskuterar böcker, men att ha en bokcirkel ska inte kännas som en börda. Om ni träffas hemma hos varandra, låt då värden eller värdinnan själva bestämma om de vill bjuda på något och i så fall vad. Och varför inte ses ute på restaurang eller café ibland?
Bestäm alltid nästa träff under träffen!

Kom ihåg:

Det finns inget rätt eller fel när man diskuterar böcker. Ibland går åsikterna isär, vilket kan leda till livliga diskussioner. Ibland finns det inte så mycket att säga om boken men desto mer icke-bokrelaterade saker att prata om över ett glas vin eller två. Det är också ok!

Rulla till toppen