Staty över Elma Danielsson

Ni som lyssnade på P4 Malmöhus under förmiddagen den 8 mars fick lite av ett scoop!
För er som inte lyssnade kommer scoopet här: Under de senaste månaderna har jag förberett mig inför en kampanj för att resa en staty i Malmö över Elma Danielsson, journalist, kvinnorättskämpe och pionjär inom den svenska arbetarrörelsen.
Min förhoppning är att finansiera statyn genom crowdfunding för att sedan skänka den till Malmö stad. Den skulle i så fall, så vitt jag vet, bli stadens första staty av en namngiven, historisk kvinna.
Kampanjen har inte inletts än. Det är viktigt för mig att kunna genomföra detta med Malmö stads samtycke och stöd och jag avvaktar i nuläget svar från ”offkonstgruppen” som ansvarar för stadens offentliga konst. Så håll tummarna för att allt går vägen och håll koll här på Historiskans hemsida för framtida uppdateringar! #förevigaelma

Bild: Arbetarrörelsens arkiv i Skåne.

Scroll to Top